úterý 6. ledna 2009

Jak si vytvořit svou vlastní křížovku

Kdyby si někdo chtěl vytvořit svou vlastní křížovku na procvičování probírané či starší slovní zásoby, může použít odkaz na tuto webovou adresu : Instant Online Crossword Maker. Bohužel, nejdou sem vložit ukázky textu z popisované stránky pro lepší ilustraci celého postupu, ale pokusím se o jednoduché vysvětlení všech kroků. Pokyny sice budete mít v angličtině, ale s mou pomocí v češtině by se mělo vytvoření křížovky povést. Pokud by přece jen zájemci potřebovali osobní radu, neváhejte a přijďte za mnou ve škole!

Do velkého okna s názvem Enter your words...budte vkládat anglická slova a lomítkem oddělíte český význam, např. house / dům. Za každým českým významem musíte klepnout entrem, aby se seznam zadaných slov a významů stavěl do sloupce. Po vyplnění alespoň 10 , lépe však více slov, postupujte dál takto: okénka Columns a Rows ponechte s nápisem Auto. Do okénka Title napište cokoliv, např. jen Slova. Poslední krok je klik na okénko Create Puzzle.

Na stránce, která se objeví, si vyberete modrý odkaz " puzzle", kde se ukáže hotová křížovka se zadáním Across - rovně a Down - dolů, a teď si ji můžete vytisknout! Kdo by chtěl vytisknout i její řešení, musí kliknout na modrý odkaz " solution".

Nebojte se vytvořit doma příklad křížovky pro spolužáky a přinést jej do školy, můžeme vaši křížovku použít ve výuce.

Hodně štěstí, good luck!

Žádné komentáře:

Okomentovat