úterý 13. ledna 2009

Aktuální informace o učebních tématech pro 4. až 9. ročník.


Po týdnu aktualizuji probíraná témata ve 4. až 9. ročníku s příklady požadavků.

4. třída: článek v učebnici s. 18 včetně slovní zásoby, komiks na s. 20 se slovní zásobou - číst, snažit se přibližně porozumět. Není nutné překládat doslova!


5. třída: přivlastňovací zájmena MY-YOUR-HIS-HER-OUR-THEIR, vazba It´s my birthday today. Obměňovat přivlastňovací zájmena, např. It´s HIS birthday today. Předložky IN-ON-AT-UNDER-FOR-FROM stále opakujeme, používat v delších větách.


6. třída : rozkazovací způsob s využitím našeho seznamu 50 sloves, tvoříme krátké věty typu Open your book! Don´t do it!


7. třída: Názvy zemí a národností ( jazyků, přídavná jména) ve větách typu Germany is a large country. I don´t speak German. I often travel to France. My parents drink French wine. Greece is an ancient country. Greek food is very healthy.
Dále práce s článkem Sailor´s Island - poslech, četba, odpovědi na otázky.

8. třída: Modální sloveso HAVE TO v kladných, záporných a tázacích formách. Překlad vět typu English children have to wear school uniforms. He doesn´t have to work at night. I have to do it. She has to help me. My mother doesn´t have to cook every day. Prověrka okruhu způsobová příslovce.

9. třída: Zvratná zájmena a překlad krátkých vět typu He shot himself. They introduced themselves. She apologized herself. Help yourself! We looked after ourselves. I often talk about myself.


Žádné komentáře:

Okomentovat