pondělí 23. března 2009

POZVÁNÍ NA VELIKONOČNÍ JARMARK


Učitelé základní školy v Dubu nad Moravou srdečně zvou všechny rodiče, občany a příznivce tradic na první velikonoční jarmark pořádaný v sobotu 4. dubna 2009. V prostorách dubské fary v době od 10 do 15.30 hodin na vás budou čekat ukázky tradičních i méně známých řemesel, mimo jiné kováři, tvorba ošatek ze sena, pletení košíků z pedigu, zdobení perníčků, drátkování a další. Zájemci o tvořivou práci se budou moci zapojit do výtvarných dílen a vyrobit si různé velikonoční dekorace , vyzkoušet předváděné techniky nebo si hotové výrobky přímo zakoupit. Vstup na jarmark je volný, v rámci výtvarných dílen pak pouze mírný poplatek za použitý materiál.
V 11:00 proběhne vernisáž výstavy dětských prací v kryptě kostela doprovázená koncertem školního pěveckého sboru. Výstava bude otevřena po celou dobu trvání sobotní akce. Hlavní kulturní událost dne čeká na své návštěvníky odpoledne ve 14:30 hodin v kostele Očišťování Pannny Marie v Dubu – koncert žesťového tria The Flash Brass s varhanním doprovodem. Umělci předvedou skladby skladatelů evropského a českého baroka. Vstupné na koncert je dobrovolné.
Po celý den bude nabízeno občerstvení z udírny, sladkosti a nápoje.
Těšíme se na všechny návštěvníky a věříme, že se nám společně podaří vytvořit v naší obci novou kulturní a společenskou tradici.


Žádné komentáře:

Okomentovat