čtvrtek 19. února 2009

Procvičení názvů měsíců


Měsíce se právě teď učí šesťáci, takže jejich procvičení bude velmi užitečné. Následujících 5 jednoduchých aktivit jim snad pomůže tuto látku zvládnout.
První hra - Hangman Pomoz opičákovi, aby ho nezavalila brána! Pokud písmenko z měsíce neuhodneš, horní kámen bude stále klesat a chudák opičák dopadne špatně.
Druhá hra - Chytání balónků s písmeny Ve vzduch létají balónky a ještě před tím se ozve jméno měsíce. Tvůj úkol je postupně propíchnout balónky v tom pořadí, v jakém se objevují v názvu měsíce. Za špatné trefy ztrácíš svoje životy!
Třetí hra - opět na způsob hangmana, tentokrát musíš zachránit bobra, který je sice vysmátý, ale i jemu hrozí potíže. Každý měsíc je navíc jednoduše anglicky popsán. V případě potřeby můžeš použít tlačítko HELP.
Čtvrtá hra - pod tabulkou s měsíci jsou názvy 4 ročních období - spring, summer, autumn, winter. Pomocí štětce, který namočíš do barvy každého ročního období, máš za úkol označit každý měsíc příslušnou barvou.
Nahrávka výslovnosti měsíců
Na této adrese si můžeš poslechnout výslovnost všech měsíců, i několikrát za sebou. Opakuj jednotlivá slova stále dokola, abys je dobře zvládl.

Žádné komentáře:

Okomentovat